Området


Vores skønne feriehus ligger i Popetto, som er en lille bjerglandsby med omkring 25 indbyggere. Den lille by ligger i området Lunigiana, et smukt og uspoleret område i den nordligste del af Toscana - ca. 90 km nord for Pisa. Denne del af Toscana er en utrolig smuk og langstrakt dal, der ligger mellem to rækker af bjerge, hvor der nogengange ligger sne på toppen helt hen i juni måned. Dette er stedet, hvor der er rig mulighed for lange vandreture på små bjergveje på bjergene og i de smukke kastanjeskove. De grønne skovbeklædte bakker og bjerge er gennemskåret af kløfter, rislende vandløb og brusende floder, mens der alle vegne på de smukke bakker og bjergesider ligger små borge og middelalderbyer.


Inden for en times kørsel fra huset...

Mod kysten grænser området op til Ligurien - tæt på de fantastiske, fem små byer, bedre kendt som Cinque Terre. Mellem de fem byer har du mulighed for at vandre på bjergesiderne langs havet og nyde denne fantastisk udsigt. Hvis man ikke er til de lange vandreturer, kan man stadig nyde charmen ved de gamle små idylliske fiskerbyer.

Ved kysten kan man også nyde strandlivet ved sandstrandene mellem Massa og Viareggio, samt tage på tur i marmorbrudene, der ligger tæt ved Massa/Cararra. Der er altsp mulighed for ture i bjergene  om formiddagen og en svømmetur ved havet om eftermiddagen.

Der er også mulighed for at opleve storby og shopping i både Pisa, Lucca og La Spezia - hvor du også kan opleve det kendte Skæve Tårn i Pisa, eller gå på bymuren, der omkredser den charmerende by Lucca, eller tage tage på bådture fra La Spezia til Portovenere og Cinque Terre. Du kan også shoppe mærkevarer i Fidenze Outlet Village ved Parma og se på racerbiler på Ferrari museet i Maranello.

Efter 1½ til 2 timers kørsel nåes Firenze, Volterra, San Gimignano, Siena og Vinci, hvor I kan opleve en udstilling med modeller af Leonardo Da Vincis opfindelser.


Her opleves den ukomplicerede livsstil og I kan nyde det i fulde drag fra terrassen, hvor der er en formidabel udsigt ud over kastanjeskovene, Aulla-dalen og til de næsten 2000 meters høje Alpe Apuane-bjerge. Der er kun et meget lille antal turister i området af Lunigiana. De lokale er meget venlige og imødekomme, og vil gerne dele ud af deres viden og erfaringer af det gemte områd.

 Links til oplevelser


Dansk artikel om Lunigiana 

På den danske side www.italy.dk er der en beskrivelse af Lunigiana området - her kan I også finde flere oplysninger om Italien


Vejrudsigt 

Side med vejrudsigt og webcam - Stationen Groppo di Tresana er tæt på Popetto.


Strandene ved Marina di Massa 

Her finder I oplysninger om bademuligheder og området. Siden er på engelsk, i menuen "The Territory" nederst i højreside kan der vælges links til flere strande.


Marmorbruddene ved Massa Carrara 

Side med oplysninger om marmorbruddene ved Massa og Carrara


Le Cinque Terra

Side med oplysninger om de 5 smukke landsbyer, der ligger ud mod middelhavet.


Lunigiana

En side om Lunigiana området.


Bjergvandring

En side om trekking og bjergklatring ved Orto di Donna, der ca. er 1 times kørsel i bil fra Popetto.


Der vil være mange flere oplysninger  om områder, attraktioner, oplevelser og meget mere at finde i huset i Popetto.